fbpx

”Hos Tagore får jag möjlighet att växa”

Joakim Kulo har arbetat på Tagore sen 2019. Han är i grunden kravanalytiker, och har under sina två första år arbetat som konsult i flera olika roller hos en och samma uppdragsgivare. Denna variation och bredd är något Joakim uppskattar med att arbeta som konsult hos Tagore.

– Det kunduppdrag jag jobbar med nu är både väldigt roliga och utmanande, med både interna och externa kravställare och med en mängd integrationer på olika sätt. Jag uppskattar att arbeta riktigt nära kunden och bidra till lösningar som skapar konkreta resultat. Variationen breddar mitt kunskapsområde och ger mig större förståelse för helheten, säger Joakim Kulo, konsult på Tagore.

Uppdragsgivaren, ett ledande svenskt försäkringsbolag, befinner sig i slutskedet av en stor agil transformation, där man övergår från förvaltningsstyrning i pm3-modell till det agila ramverket SAFe. Joakim har arbetat med förändringsprocessen i två år, den pågår fortfarande och omfattar många olika delar. Joakims roll har utvecklats och förändrats i linje med att det rullats ut.

– Jag har varit Produktägare i två olika team, Release Train Engineer samt Scrum Master. Under dessa två år har vi gått från att släppa nya releaser varje kvartal till att göra det månadsvis, nu är målet att vi ska kunna gå med en release i slutet av varje iteration (varannan vecka).

Att arbeta ute hos kund som konsult kan vara en utsatt roll, men Tagore finns alltid där för sina medarbetare, en konsult behöver aldrig känna sig ensam.

– Tagore är en arbetsgivare som verkligen tar hand om sina medarbetare, på alla plan. Det är högt till tak och ett vänligt klimat. Den kund som jag arbetar hos nu är också väldigt bra på att ta hand om sina konsulter, man behandlas som en värdefull medarbetare och jag har själv varit involverad i deras arbetsmiljöarbete.

En stor anledning att Joakim sökte sig till och trivs så bra på Tagore är den jordnära, ärliga och varma kulturen, där ledningen alltid månar om medarbetarna och där arbetsklimatet präglas av sunda värderingar.

– På Tagore finns inget ”corporate bullshit” eller fina policies som inte efterlevs. Ledningen både menar och gör vad man säger och säger vad man gör, vilket skapar både trygghet och motivation. Dessutom uppmuntras alla medarbetare till fysisk träning på arbetstid tre gånger per vecka. Det finns alltid stora möjligheter att vidareutbilda sig, både inom sin nuvarande roll och nya kompetensområden.

När Joakim inte jobbar är han en utomhusmänniska som gillar att röra på sig, så det blir många långa promenader, en och annan löprunda och en hel del träning.

– Eftersom motion, träning och rörelse är viktigt för mig så är Tagores filosofi, där man tränar på arbetstid, definitivt en bidragande faktor till varför jag trivs extra bra här.

Musik är ett annat stort intresse.

– Om jag ska välja ett attribut så blir det min sexsträngade kompis, gitarren. Elgitarr eller akustisk beror på humöret och sammanhanget.

 

Vi på Tagore är glada över att du vill sitta med oss kring lägerelden, Joakim! Med eller utan gitarr.