Kimmo Kauppi Altin

Kimmo Kauppi Altin – ny stjärna på projektledning

Vem är du?

– Professionellt så började jag min karriär som supporthandläggare på Telias finansbolag men kom ganska tidigt in på att driva projekt och har haft titlar som kravanalytiker, systemförvaltare, systemägare, säljare och konsultchef. Sen har jag varit konsult i många år, både som egen och anställd.

 

Vad är det du gillar med att vara projektledare?

– Roligast är att gå i mål med ett projekt. Och jobba med människor, det är jättetrevligt. Sen kan det också vara tungt, svårt och komplext men jag gillar utmaningarna på ett sätt också och är inte rädd att hoppa in i något. Jag har tagit över många projekt som fastnat eller stått still.

 

Vad är det som gjort att du lyckats ro projekten i hamn?

– Jag tror jag förstår vad beställaren vill och kan samtidigt se hur förutsättningarna ser ut kombinerat med en god förmåga att prata med verksamheten. Det gäller att båda parterna – tekniken och verksamheten – får gehör, det finns alltid kompromisser i ett projekt. Då kan man åstadkomma något.

 

Och när du inte projektleder i jobbet – vad gör du då?

– Jag har snickrat otroligt mycket genom åren, äger nog alla verktyg i världen, känns det som. Och sen motionerar jag en hel del och nu har jag återupptagit golf när mina barn blivit stora. Min son och jag gick en kurs, så nu är vi ute och harvar ihop.

 

Namn: Kimmo Kauppi Altin

Ålder: 54 år.

Bor: Blåsut.

Familj: Två barn 21 och 23 år.

Vill du bli kontaktad?

Klicka på knappen och fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.

Visa formulär