Dennis Söder, konsult och ux-specialist på Tagore.

Hallå där Dennis Söder, ny konsult och UX-specialist

Du jobbar med UX. Varför blev det så?

– Jag är utvecklare från början, Lotus Notes /Domino men jag har nästan uteslutande utvecklat applikationer mot webbklient, först som konsult och sedan som anställd på Skatteverket. Efter det blev det Java som plattform och fortsatt frontend- utveckling mot webbklienter. Därefter började jag hos Skatteverkets UX-grupp och växlade till slut över till UX-området på heltid, senare fortsatte jag till Kronofogden där jag jag övertygande dem att de behövde satsa på UX och till en början var jag den ende som jobbade med UX där. UX-området föll sig naturligt då mitt största intresse varit hur applikationer fungerar i användning och vad som händer i dialogen mellan en applikation och  användarna.

Hur kom det sig att du började på Tagore?

– Mattias Häggström på Tagore, som jag jobbat med tidigare, har frågat ett antal gånger och till sist gav jag med mig och pratade med Benny Lundberg och bolaget och upplägget var mycket bättre än jag trodde från början. Då nappade jag.

 

Och nu är du UX-konsult på 1177.se. Hur är det

– Roligt! Jag jobbar nu med hur vårdpersonal kan bygga upp formulär för att att medborgare ska kunna utföra ärenden via ett antal olika tjänster. Nu har jag kommit in det och kan köra fullt ut.

 

Vad händer i livet när du inte jobbar?

– Jag har ett stort mat- och dryckesintresse med en liten övervikt på gin, öl och whisky. Jag och min fru reser mycket och då är det mycket matupplevelser i fokus.

 

Tågpendlare från Västerås

Namn: Dennis Söder

Ålder: 42 år.

Bor: Västerås, tågpendlare.

Familj: Gift, två bonusbarn.

Vill du bli kontaktad?

Klicka på knappen och fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.

Visa formulär