Tagores vd Benny Lundberg

Hallå där, Benny Lundberg, vd på Tagore… hur är det att jobba hos er?

–  Jag tror att nyanställda snabbt märker att vi skapar resultat – men också hur viktigt det är med goda relationer när vi jobbar mot ett mål. Som konsulter jobbar vi nästan alltid i team och då gäller det att skapa relationer och bygga förtroende för att tillsammans nå ända fram. Vi menar att det nästan alltid går att lösa utmaningar på olika sätt och samtidigt behandla alla vi jobbar med respektfullt och tolerant längs vägen. Det är när det går fel eller är svårt – och hur vi agerar då – som vi blir utvärderade av våra uppdragsgivare. Om vi agerar korrekt då vill kunden oftast jobba med oss igen.

Tagores konsulter ska stå på beställarens sida. Vad innebär det konkret?

– Vi ser till att få allt på plats för att kunden ska uppnå de nyttor som de bakomliggande affärsbehoven kräver av olika typer av IT-lösningar. Vi är där för att skapa resultat. Detta ställer krav på att vi är oberoende när det gäller olika leverantörer. Vi har inga kick-backs eller incitamentsprogram för att sälja eller implementera vissa lösningar och vi har en sund ekonomi i företaget vilket gör oss till bättre oberoende rådgivare.

Vad är det som styr en konsults arbetsdag hos Tagore?

– Att jobba med kontroll tror vi är både otrevligt och ineffektivt – förtroende är ett bättre styrmedel på alla sätt och vis. Och så tycker vi trivsel är viktigt, det ska vara kul att jobba på Tagore. Vi är övertygade att vi presterar bättre på jobbet när det är roligt.

Som konsult sitter man oftast ute hos kunden – hur märker medarbetare av Tagore då?

– Vi är lagspelare och det är vår samlade kompetens som våra kunder betalar för. Hos oss hjälper vi varandra för att bli bättre ute hos kunden. Det är lätt, även för en expert inom ett område, att begära revidering och åsikter om något som han eller hon har producerat. Vi prioriterar att hjälpa den som ber om hjälp. Anledningen är att feedback och lagarbete genererar nya tankar och därmed möjligheter till nya affärer.

Hur märker medarbetare av lagandan?

– Det märks bland annat i lönerna. Vi har fasta och individuella löner men vinstandel på vad hela företaget skapar, som inte är kopplat till lönenivåer. Om vi tänker rätt och gör rätt tillsammans får vi ett resultat som alla får ta del av. Det finns tydliga och transparenta beskrivningar av hur det räknas ut.

Vad finns det för möjligheter till professionell utveckling?

– Vi jobbar 80 procent och tränar 20. För att kvalificera oss till de roller vi vill ha ger vi oss tid att på olika sätt bli bättre och jobba tillsammans med olika typer kompetensutveckling. Vi förstår att det kan vara tuffa leveranskrav i våra uppdrag men det är inte en ursäkt för att sluta utvecklas. Kunskap är vårt främsta konkurrensmedel och en viktig drivkraft.

 

Intresserad av att jobba på Tagore? Hör av dig till Benny Lundberg.

Kolla in hur Tagore levererar i projekten.

Vill du bli kontaktad?

Klicka på knappen och fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.

Visa formulär